Bereid huis en tuin voor op de winterkou

En ja hoor. De eerste nachtvorst is een feit, de handschoenen en sjaals liggen weer paraat en de winterdekbedden zijn in de overtrek gestopt. Net zoals wijzelf willen je huis en tuin ook wat extra warmte en aandacht in verband met de naderende kou.

Bevroren leidingen

Bij vorst moeten er een paar alarmbellen gaan rinkelen: de watervoorziening buitenshuis is dan immers heel kwetsbaar. Kijk dus goed na of er geen waterleidingen of buizen in de gevarenzone liggen. Sluit buitenkranen af en breng indien nodig een extra laag isolatie aan op de bereikbare delen van waterleidingen. Bevroren leidingen zijn niet alleen vervelend, ze kunnen zomaar barsten. Merk je niks van, totdat het gaat dooien.

Sneeuwvrij

Verder is het bij vorst van belang dat planten, vissen én tuinspullen die niet tegen vorst kunnen naar binnen worden gehaald. Nog een tipje: houdt het gras iets langer dan normaal. Dit beschermt dit groen tegen de kou. Gaat de vorst over in sneeuw, houd dan regelmatig schuurtjes, afdakjes en andere minder solide stellages sneeuwvrij om te voorkomen dat de sneeuwlaag te zwaar wordt. Controleer ook of er na de herfst geen bladeren meer in de dakgoot liggen. Dit voorkomt dat het regen- en eventueel smeltwater over de rand slaat en voor lekkages zorgt. 

Check op tijd

Binnen is het van belang om op tijd het warmwater- en verwarmingssysteem te checken op werking én op lekkages, hoe minimaal ook. In de winter zonder warmte zitten, is tenslotte geen fijn vooruitzicht. Laat bij twijfel een expert komen. Is er een open haard in het spel? Veeg dan op tijd de schoorsteen. Is dit niet gebeurd en er breekt een schoorsteenbrand uit, dan ben je vrijwel nooit verzekerd voor de schade. 

Luchten

Vergeet niet om, vanzelfsprekend alleen wanneer je thuis bent om inbraak te voorkomen, de ramen minimaal een half uurtje per dag open te zetten om de lucht te ventileren. Let ook op of eventuele ventilatieroosters hun werk doen om een beetje frisheid door het verder vaak gesloten interieur te jagen. Wel zo prettig.

 

 

 

 

Grada Roodbeen
9

Zeer prettige, open en snelle communicatie. Duidelijk en transparant in het zakelijk aspect. Adequaat in oppakken en verwerken van afgesproken zaken.

Verkoper van Boomgaard 48
9

Deskundig ons huis verkocht en aangekocht! Ik heb hier bij elke stap van begin tot het eind goede en prettige begeleiding gehad van Mark. Je hebt best intensief contact op bepaalde momenten en die heb ik altijd als eerlijk ervaren. Ook administratief is alles heel goed afgehandeld. Gewoon een afspraak maken dus!

Anoniem
9

Heel nuchter, positief, open en realistisch in zaken zoals waardebepaling, de staat van de woning en de verwachtingen qua verkoopsnelheid. Duidelijke uiteenzetting van de stappen die genomen dienen te worden en de gegevens die dienen te worden aangeleverd voor de verkoop van de woning. Bereikbaarheid van zowel de verkopers als kantoor is goed. Plezierig in de omgang en efficiente en fijne manier van terugkoppelen na een bezichtiging, vervolgstappen en in de onderhandeling met mogelijke verkopers. Kortom full service dienstverlening op een prettige manier met het resultaat dat onze woning binnen 2,5 week verkocht was onder voorbehoud.

Lees meer
Terug
Recent bekeken