Maak je energielabel definitief

Sinds twee jaar is het verplicht om bij verkoop van je huis een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaren. Wie dit niet doet, riskeert een boete van maximaal 405 euro. Een flink bedrag en daarom voldoende motivatie om snel het te regelen.

Verplichting

Na twee jaar heeft bij lange na nog niet iedereen een definitief label aangevraagd. Bij de ingangsdatum van de verplichting heeft elk huis in Nederland een zogenaamd voorlopig label gekregen, gebaseerd op gegevens die toentertijd bekend waren. Welk label jouw huis heeft, kun je heel eenvoudig vinden op de website https://www.zoekuwenergielabel.nl/ van de overheid. Postcode en huisnummer volstaan om de zoektocht in werking te stellen.

Heeft jouw huis nog geen definitief label, dan staat dat hier vermeld en krijg je meteen een doorlink naar https://www.energielabel.nl/woningen, een website met informatie over het energielabel én een link naar de website waar je je voorlopige variant definitief kunt maken. Iets dat nu eigenlijk heel eenvoudig is en slechts een paar tientjes kost. In tegenstelling tot voor 2015, toen een energielabel aanvragen een stuk duurder was. Iets waardoor huiseigenaren toentertijd niet erg warm liepen voor de aanvraag.

Paar dingetjes

Om over te stappen naar een definitief label, hoef je maar een paar dingetjes te doen:

  • Ga naar www.energielabelvoorwoningen.nl
  • Log in met je DigiD-code
  • Controleer de bestaande gegevens van je woning controleren en pas deze aan als je ondertussen energiebesparende maatregelen hebben genomen
  • Bewijs dit vorige door het toevoegen van bewijsmateriaal, bijvoorbeeld foto’s of bonnetjes
  • Selecteer tot slot een deskundige die jouw gegeven beoordeelt en je uiteindelijk het label toestuurt. Dit kost een paar tientjes en de prijzen staan er per deskundige bij vermeld

Hoe beter je label (A is hoogst haalbare, G zit aan de onderkant van de prestatieladder), hoe interessanter je huis voor kopers is. Je voorkomt dus niet alleen een dikke boete. Vraag daarom zo snel mogelijk het definitieve label aan.

 

Grada Roodbeen
9

Zeer prettige, open en snelle communicatie. Duidelijk en transparant in het zakelijk aspect. Adequaat in oppakken en verwerken van afgesproken zaken.

Verkoper van Boomgaard 48
9

Deskundig ons huis verkocht en aangekocht! Ik heb hier bij elke stap van begin tot het eind goede en prettige begeleiding gehad van Mark. Je hebt best intensief contact op bepaalde momenten en die heb ik altijd als eerlijk ervaren. Ook administratief is alles heel goed afgehandeld. Gewoon een afspraak maken dus!

Anoniem
9

Heel nuchter, positief, open en realistisch in zaken zoals waardebepaling, de staat van de woning en de verwachtingen qua verkoopsnelheid. Duidelijke uiteenzetting van de stappen die genomen dienen te worden en de gegevens die dienen te worden aangeleverd voor de verkoop van de woning. Bereikbaarheid van zowel de verkopers als kantoor is goed. Plezierig in de omgang en efficiente en fijne manier van terugkoppelen na een bezichtiging, vervolgstappen en in de onderhandeling met mogelijke verkopers. Kortom full service dienstverlening op een prettige manier met het resultaat dat onze woning binnen 2,5 week verkocht was onder voorbehoud.

Lees meer
Terug
Recent bekeken