Op vakantie? Maak je huis ‘inbraakproof’!

De caravans bevolken de straten al weer, de tenten zijn van de zolder gehaald, de hotels en de huisjes geboekt: de zomervakantie dient zich aan. Op 6 juli trapt de eerste regio af. Ga je echt weg? Zorg dan dat je huis veilig achterblijft.

Kans verkleinen

Het is misschien een open deur – figuurlijk – maar zorg dat het geen letterlijke open deur wordt. In de vakantie is het dievengilde meer alert dan in de rest van het jaar. Immers: hele straten staan soms leeg omdat we nu eenmaal aan bepaalde periodes gebonden zijn voor onze vakanties. 

Punt één

Tegen gewelddadig inbreken doe je niks. Een ruit intikken of een deur intrappen is moeilijk te voorkomen. Maar dit maakt veel lawaai en voor lawaai zijn inbrekers allergisch. Maak het ze daarom zo lastig mogelijk: bijvoorbeeld met (goedgekeurde) sloten en deurbeslag en verstevig de deur met een extra slot op kniehoogte om intrappen moeilijker te maken.

Bloempot

Draai een voor- of achterdeur altijd op slot, maar laat de sleutel niet aan de binnenkant op het slot zitten. En leg ook geen sleutel onder een bloempot voor eventuele verzorgers, maar geef de sleutel af bij hen. Zorg dat zij kranten en post uit het zicht leggen en laat ’s avonds een lampje branden. Dit is eenvoudig te realiseren met behulp van een tijdschakelaar, een investering van een paar euro. Heb je een schuifpui? Leg dan aan de binnenkant een lat in de rails zodat de pui niet open geschoven kan worden.

Andere open deur

Nog zo’n open deur, maar daarom zeker het vermelden waard: laat geen waardevolle spullen in het zicht rondslingeren. Geen iPad op de vensterbank, geen dure televisie zichtbaar vanaf de straat, dat soort zaken. Tip: kijk zelf eens wat er te zien is als je door een raam naar binnen kijkt en haal dure spullen uit dit blikveld. En laat geen ladders of ander klimspul in de tuin achter.

Documenteren

Berg waardevolle spullen goed op en ‘documenteer’ ze: maak er foto’s van (liefst met een liniaal in beeld vanwege de afmetingen), graveer je postcode en huisnummer in grotere voorwerpen en schrijf zoveel mogelijk de serie- en productnummers op zodat je iets kunt laten zien aan de politie, mocht het alsnog misgaan. Of gebruik de zogenaamde DNA-spray. Deze kleurloze – onschadelijke – vloeistof  voorziet voorwerpen van een onzichtbaar en uniek DNA, het bewijs dat het van jou is.

Je Garantiemakelaar wenst je in elk geval alvast een zorgeloze, fijne en zonnige vakantie.

 

 

Grada Roodbeen
9

Zeer prettige, open en snelle communicatie. Duidelijk en transparant in het zakelijk aspect. Adequaat in oppakken en verwerken van afgesproken zaken.

Verkoper van Boomgaard 48
9

Deskundig ons huis verkocht en aangekocht! Ik heb hier bij elke stap van begin tot het eind goede en prettige begeleiding gehad van Mark. Je hebt best intensief contact op bepaalde momenten en die heb ik altijd als eerlijk ervaren. Ook administratief is alles heel goed afgehandeld. Gewoon een afspraak maken dus!

Anoniem
9

Heel nuchter, positief, open en realistisch in zaken zoals waardebepaling, de staat van de woning en de verwachtingen qua verkoopsnelheid. Duidelijke uiteenzetting van de stappen die genomen dienen te worden en de gegevens die dienen te worden aangeleverd voor de verkoop van de woning. Bereikbaarheid van zowel de verkopers als kantoor is goed. Plezierig in de omgang en efficiente en fijne manier van terugkoppelen na een bezichtiging, vervolgstappen en in de onderhandeling met mogelijke verkopers. Kortom full service dienstverlening op een prettige manier met het resultaat dat onze woning binnen 2,5 week verkocht was onder voorbehoud.

Lees meer
Terug
Recent bekeken