Denk vooruit: fotografeer!

De bloesem hangt in de bomen, de krokussen kruipen omhoog, de bladeren ontvouwen zich en verhip, het gras wordt steeds groener. Zelfs bij de buren. Het is voorjaar en dat levert mooie plaatjes op. Plaatjes waarmee je altijd iets kunt doen.

Filters

Fotograferen is sowieso leuk en iedereen kan het tegenwoordig met zijn of haar smartphone. Een mobieltje is eenvoudig te bedienen en met wat filters maak je de mooiste plaatjes. Toch lukt het zelfs de slimste telefoon niet om een herfstachtige, bruine, kale en verregende tuin om te toveren tot een in volle bloei staande versie, onder een strakblauwe hemel. En toch zijn dat de plaatjes die je het liefste ziet.


Kriebelen

Aan de slag dus. Want wie weet komt het nog wel eens goed uit om zulk materiaal in het archief te hebben. Je weet immers nooit of er een situatie gaat ontstaan dat je wilt verhuizen. Nieuwe baan aan de andere kant van het land, kleiner wonen omdat de kinderen hun eigen leven gaan opbouwen, scheiding, zin in het platteland, of juist de grote stad, het kan ineens gaan kriebelen of noodzaak worden. En als dat midden in de winter is, ben je blij met een paar mooie, alleszeggende foto’s van je huis en tuin in betere tijden. Het kan een eventuele koop zomaar bespoedigen. Daarom een paar tips:


  • Maak foto’s niet op het midden van de dag, maar bijvoorbeeld in de ochtend of avond. Dan voegt het zonlicht een extra mooie, warme gloed toe en werken de schaduwen ruimtegevoel in de hand. Neem ook een paar foto’s tijdens de schemering, met de (buiten)lampen aan. Dat geeft een magisch effect.

  • Zorg dat kleuren waar mogelijk mooi combineren: roze of witte bloesem tegen een knalblauwe lucht bijvoorbeeld.

  • Haal kliko’s, fietsen, brommers en andere storende zaken uit de tuin. Probeer ook drukke wegen of grote gebouwen in de buurt  te omzeilen, bijvoorbeeld door een hoog (vanuit een bovenraam) of juist laag standpunt te kiezen (door je knieën of plat op de buik), zodat stoorzenders achter een boom, haag of bijvoorbeeld tuinhuisje verdwijnen. 

  • Maak vooral veel foto’s. Hoe meer er te zien is, hoe beter. 

     

     

Grada Roodbeen
9

Zeer prettige, open en snelle communicatie. Duidelijk en transparant in het zakelijk aspect. Adequaat in oppakken en verwerken van afgesproken zaken.

Verkoper van Boomgaard 48
9

Deskundig ons huis verkocht en aangekocht! Ik heb hier bij elke stap van begin tot het eind goede en prettige begeleiding gehad van Mark. Je hebt best intensief contact op bepaalde momenten en die heb ik altijd als eerlijk ervaren. Ook administratief is alles heel goed afgehandeld. Gewoon een afspraak maken dus!

Anoniem
9

Heel nuchter, positief, open en realistisch in zaken zoals waardebepaling, de staat van de woning en de verwachtingen qua verkoopsnelheid. Duidelijke uiteenzetting van de stappen die genomen dienen te worden en de gegevens die dienen te worden aangeleverd voor de verkoop van de woning. Bereikbaarheid van zowel de verkopers als kantoor is goed. Plezierig in de omgang en efficiente en fijne manier van terugkoppelen na een bezichtiging, vervolgstappen en in de onderhandeling met mogelijke verkopers. Kortom full service dienstverlening op een prettige manier met het resultaat dat onze woning binnen 2,5 week verkocht was onder voorbehoud.

Lees meer
Terug
Recent bekeken